WATERBED

Waterbed Crommen

 

Soorten watermatrassen

Bij een waterbed ligt een waterzak in een stevige omranding of ledikant. De stevige omranding of het ledikant is noodzakelijk om de waterzak in vorm te houden. Bij waterbedden maken we een onderscheid tussen 2 verschillende typen, namelijk hardside waterbedden en softside waterbedden.

Een hardside waterbed is een vinyl watermatras dat geplaatst wordt in een betonbouw. 

Een softside waterbed heeft een omranding van schuim. Dit systeem kan door zijn zachtheid ook op zichzelf staan.

Belangrijke aspecten van een waterbed

Waterbedden zijn er in verschillende stabilisatieniveaus ; van aangenaam nawegend tot volledig stabiel. De mate van stabiliteit is een persoonlijke voorkeur. Deze is niet van invloed op de ondersteuning, die bepalend is voor je lighouding. De stabilisatie van een waterbed wordt voornamelijk gedaan door stabilisatiematten.

Matrashoes of tijk

Ook bij een watermatras is het belangrijk rekening te houden met hygiëne, allergieën, stofmijt en vochtregulering. Vooral de afvoer van transpiratievocht is van belang aangezien we gemiddeld een halve liter vocht per nacht verliezen. Een deel daarvan wordt door het dekbed opgenomen, een ander deel verdwijnt via de matras. Dit dagelijkse proces zorgt ervoor dat de matrassen er niet veel frisser op worden. Daarom is een goede vochtopnemende matrashoes (tijk) zo belangrijk. De tijk vangt lichaamsvocht en afvalstoffen op en ademt deze vervolgens weer uit. Ook aan degene die zwaar transpireren is gedacht, voor hen zijn speciale tijken met intelligente vezels een uitkomst. De vezels worden acht keer sneller verwerkt dan natuurlijke vezels. Naast vochtregulatie heeft tijk nog 2 functies: de tijk beschermt de matras en isoleert de warmte.

Een waterbed kiezen met advies

Ga voor een watermatras, die afgestemd is op je lichaam en wensen, altijd naar de specialist. Een verantwoorde beslissing kan alleen in overleg genomen worden. Tevens kun je in de showroom verschillende stabilisatiesystemen uitproberen. Overigens kun je in één bedombouw 2 verschillende soorten stabiliteit toepassen. Ideaal voor stellen waarvan de één liever wat steviger slaapt dan de andere.

Kom de collectie WATERBEDDEN ontdekken in onze toonzaal, indien gewenst kan je ook een afspraak maken. 

Boven