VELDA

Velda Boxspring
 

Vooruitstrevende en kwaliteitsvolle bedden sinds 1954

Veldeman Bedding is een familiebedrijf in het Limburgse Opglabbeek en één van de belangrijkste beddingfabrikanten van Europa.
De collecties van Velda worden gekarakteriseerd door vooruitstrevende en kwaliteitsvolle producten ; speciaal ontworpen voor iedereen die gezond en stijlvol slapen wil combineren. Velda combineert meer dan 65jaar ervaring & know-how met de meest vooruitstrevende materialen en technieken op het vlak van slaapcomfort. 

Een gezonde basis voor het leven

Verschillende situaties in het leven kunnen natuurlijk evenwicht verstoren. Stress, gebrek aan beweging en/of weinig ontspanning vragen veel van onze geestelijke en lichamelijke energievoorraden. Deze voorraden staan rechtstreeks in verbinding met onze gezondheid en ons welbevinden in het algemeen. Ieder mens heeft dus belang bij optimale energievoorraden. Een onverstoorde slaap van gemiddeld acht uur per dag brengen onze energievoorraden terug op peil. De lengte van deze noodzakelijke periode, laat geen twijfel bestaan over het belang ervan. Iemand van zestig jaar heeft immers twintig jaar in zijn bed doorgebracht. Onderzoek wijst uit dat 70% van de bevolking regelmatig fysische en psychische problemen ondervind die o.a. veroorzaakt worden door een getesteerde houding van de ruggengraat. De ruggengraat is een zeer fragiel onderdeel van ons lichaam. Het mag niet eenzijdig belast worden: zoals bij het verkeerd dragen van goederen, slecht zitten of het slapen in een slecht bed. Velda streeft daarom naar een optimale herstellende rust – in het bijzonder van de wervelkolom – en daarom wilt Velda u een product bieden dat voor een gezond evenwicht zorgt.

Nachtrust met kwaliteit

De nachtrust is de herstelperiode van het lichaam en van onze geest. Na een goede nachtrust ben je herboren, maar na een slechte blijf je futloos. De kwaliteit ervan het je grotendeels zelf in handen. Tijdens de slaap moet de natuurlijke s-vorm van de wervelkolom optimaal behouden blijven. Een slechte ondersteuning (zowel te zacht als te hard) doet de wervelkolom doorzakken, waardoor de druk op de tussenwervelschijven toeneemt. Bovendien leidt dit tot een algemeen oncomfortabel gevoel (druk op de huid en beenderen), waardoor de slaper zicht veelvuldig zal bewegen om een aangename slaaphouding aan te nemen. Nachtrust is ook een erg persoonlijke ervaring. Daarbij spelen zowel objectieve als subjectieve factoren een belangrijke rol. Zo zullen esthetiek, afwerking en comfort dienen te beantwoorden aan de persoonlijke eisen die de slaper stelt aan zijn bed. Daarnaast zijn er verschillende basiseigenschappen, die algemeen erg belangrijk zijn bij de keuze van een slaapsysteem. Drie belangrijke eigenschappen zijn de conformiteit, de warmteverdeling en de afvoer van lichaamsvocht. In het belang van de lichaamshouding en rugklachten is het voornamelijk de conformiteit die ons interesseert. 

Een goed slaapsysteem

Velda slaapsystemen zijn zo ontworpen dat ze het lichaam op een natuurlijke wijze dragen. Dat doen ze door een onafhankelijke ondersteuning van de vitale draagpunten, ongeacht je lichaamsbouw of gewicht. Die optimale lichaamshouding bepaalt de kwaliteit van je nachtrust en je welbevinden doorheen de dag. Een ergonomisch verantwoord slaapsysteem zorgt voor een optimale conformiteit bij elk lichaam. Vooral ter hoogte van de schouders (waar we breder zijn) en ter hoogte van het bekken (waar we zwaarder zijn) dient uw slaapsysteem zich perfect aan te passen aan uw lichaamsvormen.

Een goed bed

Een goed bed moet het lichaam volledig en gelijkmatig ondersteunen, zodat we niet verplicht worden in een bepaalde houding te blijven liggen. De graad van conformiteit bepaalt de waarde van een slaapsysteem. Ook vanuit preventie standpunt moet men ervoor zorgen dat de combinatie tussen matras en matrasdrager optimaal is. Men kan beter voorkomen dan genezen. Ervaar daarom de Scandinavische manier van slapen met Velda. Onze matrassen zorgen voor de juiste ondersteuning. De Scandinavische toppers van Velda voegen dat tikkeltje extra slaapcomfort er aan toe. Laat je Velda matras optimaal tot zijn recht komen met de juiste latten- of inlegbodem. Lattenbodems vormen de basis van een comfortabel slaapsysteem. Alle Velda lattenbodems zijn verkrijgbaar in een vlak en een manueel of elektrisch verstelbare variant. 

Kom de collectie van VELDA ontdekken in onze toonzaal, indien gewenst kan je ook een afspraak maken. 

Boven